Bedrijfsfysiotherapie

Ziekte verzuim, een lastig probleem voor elk bedrijf. Naast de tijd en het verlies aan productie gaat het vaak ook nog eens gepaard met enorme kosten. Het ESP centrum ondersteunt bedrijven bij de gezondheid en langdurig inzetbaarheid van hun werknemers, maar ook bij de reïntegratie van verzuimende werknemers.

Uit veel onderzoeken blijkt dat wanneer werknemers goed in hun vel zitten, dit direct een positief effect heeft op de productiviteit. Mocht een werknemer toch onverhoopt uitvallen, dan vergroot een snelle interventie de kans op volledig herstel aanzienlijk. Het ESP Centrum streeft er bij ziekteverzuim dan ook naar om zo snel mogelijk te starten met een op maat gemaakt reïntegratie traject.

Voorkomen én genezen

Onze aanpak is zowel preventief als curatief gericht. Het beperken en voorkomen van verzuim levert alleen maar voordelen op; het bespaart de organisatie behoorlijk wat kosten en kopzorgen. Bij uitval van een van uw medewerkers richten wij ons op een effectieve aanpak van geheel of gedeeltelijke uitval in het arbeidsproces. Wij hanteren een pro- actief beleid, gericht op een goede samenwerking tussen werkgever, bedrijfsarts en eventueel andere ingeschakelde disciplines. Het plan van aanpak is gericht op het individu en ligt niet vast in standaard modules of protocollen.

Lees meer over onze aanpak

Bedrijfsfysiotherapie pakketten

Hieronder vindt u het huidige aanbod aan pakketten.

Pakket 1: Preventief Pakket

In dit pakket wordt er gekeken naar mogelijke risico’s van werknemers op de werkplek en de belastbaarheid van de medewerker zelf.

Meer over pakket 1

Pakket 2: Preventief en Curatief Pakket

In dit pakket wordt er gekeken naar mogelijke risico’s van werknemers op de werkplek en de belastbaarheid van de medewerker zelf. Mocht er sprake zijn van verzuim, biedt het curatieve gedeelte een persoonlijk re-integratie plan.

Meer over pakket 2

Pakket 3: Preventief en Curatief Plus

In dit pakket wordt er gekeken naar mogelijke risico’s van werknemers op de werkplek en de belastbaarheid van de medewerker zelf. Dit pakket biedt de mogelijkheid om praktische workshop op locatie te organiseren. Het curatieve gedeelte biedt een inloopspreekuur van de fysiotherapeut op locatie aan. Mocht er sprake zijn van verzuim, wordt er voor de medewerker een persoonlijk re-integratie plan opgesteld.

Meer over pakket 3