Buurtzorg

Bij ziekte en ouderdom met goede zorg thuis zelfstandig blijven wonen? Dat kan, met verzorging en verpleging van Buurtzorg.

Ziek zijn en ouder worden gaat vaak gepaard met handicaps en beperkingen. Dat wat u gewend was iedere dag te doen gaat opeens moeilijk en lukt soms helemaal niet meer. Het heeft al met al grote consequenties voor u in het dagelijks leven. Buurtzorg helpt u hier mee om te gaan en helpt u bij het zoeken naar oplossingen.

Buurtzorg is een landelijke thuiszorgorganisatie die u en uw omgeving centraal stelt. Buurtzorg heeft hoogopgeleide medewerkers in dienst die samen met u en uw omgeving onderzoeken wat nu nodig is, maar ook houden ze rekening met veranderingen in de toekomst. Buurtzorg begeleidt u bij uw herstel of tijdens het ziekteproces. Wij bieden verzorging en verpleging thuis. Buurtzorgmedewerkers helpen u bijvoorbeeld met het wassen, klaarzetten en geven van medicijnen en het aan- en uitkleden.

Het ESP Centrum heeft een samenwerkingsverband met de buurtzorg in Gennep. Wanneer cliënten klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat worden de fysiotherapeuten van het ESP Centrum ingeschakeld. Door middel van diagnostiek en fysiotherapeutische behandeling worden de cliënten begeleid met als doel zo optimaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

De fysiotherapeuten die patiënten van de buurtzorg begeleiden zijn Ryanne Hermsen en Anne-Roos Westerveld.

  • Ryanne Hermsen

    Ryanne Hermsen

  • Anne-Roos Westerveld

    Anne-Roos Westerveld

buurtpreventie