ESP Actief Zwanger

ESP Actief Zwanger is een leuke manier om je goed voor te bereiden op de bevalling en actief te blijven tijdens de zwangerschap. Je kunt vanaf de 16e week van de zwangerschap deelnemen aan de cursus. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en één bijeenkomst na de bevalling, samen met de baby’s.

Het actieve gedeelte van de cursus is afgestemd op de zwangere vrouw, waarbij zowel spierversterkende als conditie verhogende oefeningen aan bod komen. De oefeningen zijn gericht op het voorkomen of verminderen van zwangerschap gerelateerde klachten.  Er wordt onder andere aandacht besteed aan een goede lichaamshouding tijdens de zwangerschap en oefeningen voor de bekkenbodemspieren. De nadruk ligt op het bewegen, maar er wordt in de cursus ook aandacht besteed aan onderwerpen die met de zwangerschap en de bevalling te maken hebben.Verschillende ademhalings-en ontspanningstechnieken zullen aan bod komen.

Tijdens een van de laatste bijeenkomsten zal een kinderfysiotherapeute aanwezig zijn om verschillende adviezen te geven met betrekking tot de baby, zoals het dragen van de baby, en preventie voorkeurshouding.

De cursus wordt gegeven door fysiotherapeute Antoinette Giepmans op donderdagavond van 19.00- 20.00 uur en start bij voldoende deelname.

Kosten

90, – euro voor 8 bijeenkomsten, inclusief een extra bijeenkomst na de bevalling met een introductie babymassage.
Mogelijk wordt een gedeelte van de cursus door de zorgverzekeraar vergoed.