Claudicatio intermittens

Claudicatio Intermittens (in de volksmond ook wel: etalagebenen) is een vernauwing van de slagaders in de benen en of onderbuik, meestal ten gevolge van slagaderverkalking. Dit zorgt voor pijn tijdens het lopen in uw voet, kuit, dijbeen of bil. De pijn wordt vaak ervaren als kramp of branderigheid en een moe gevoel in de benen. Meestal ontstaan de klachten tijdens het lopen. De klachten verdwijnen vaak als u stilstaat.

Claudicatio intermittens kan uw kwaliteit van leven behoorlijk verstoren. Thuis, op het werk, tijdens het uitvoeren van uw hobby kunt u veel hinder ondervinden van deze aandoening. Zelfs sociale contacten kunnen verminderen. Door het minder bewegen past uw lichaam zich aan; uw conditie, kracht en coördinatie neemt in de loop van de tijd af.

Wat kan de fysiotherapeut doen voor patiënten met claudicatio intermittens?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut leidt tot een vermindering van de klachten en een toename van de loopafstand.

Het ESP Centrum is lid van het claudicationetwerk en blijft daardoor op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit gebied.

Henk Schaap en Erwin Jansen zijn de fysiotherapeuten in het ESP Centrum die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met claudicatio intermittens.

  • Erwin Jansen

    Erwin Jansen

  • Henk Schaap

    Henk Schaap