Geriatrie Fysiotherapie

Het ESP Centrum heeft een netwerk omtrent ouderenzorg in omgeving Gennep. Wanneer cliënten klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat worden de geriatrie fysiotherapeuten van het ESP Centrum ingeschakeld. Door middel van fysiotherapeutische behandeling worden de cliënten begeleid, met als doel zo optimaal mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Ons motto hierin is dan ook:

Comfortabel zelfstandig veilig thuis

Een geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut die zich, middels een opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Het specialisme richt zich op verbetering en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen of ouderen die het risico lopen kwetsbaar te worden, met de focus op het bewegend functioneren.

Wat doet de geriatriefysiotherapeut? 

  • De geriatriefysiotherapeut helpt het lichamelijk functioneren te herstellen, helpt verdere achteruitgang voorkomen en helpt om zo zelfstandig mogelijk te blijven in het dagelijks functioneren.
  • De geriatriefysiotherapeut richt zich op preventie, adviseert en begeleidt gezinsleden en andere zorgverleners zoals mantelzorgers.
  • De geriatriefysiotherapeut zorgt voor de begeleiding na een opname in het ziekenhuis of revalidatiecentrum.
  • De geriatriefysiotherapeut begeleidt in het gebruik met hulpmiddelen.
  • De geriatriefysiotherapeut adviseert in en geeft informatie over valpreventie.
  • De geriatriefysiotherapeut overlegt indien nodig met overige zorgverleners.