Small Group Trainingen

COPD

COPD is een chronische aandoening aan de luchtwegen en de longen waardoor het ademhalen wordt bemoeilijkt. De belangrijkste aandoeningen die kunnen leiden tot COPD zijn chronische bronchitis en emfyseem.

Symptomen die  bij COPD veel voorkomen zijn chronisch hoesten, overmatige slijmproductie en een chronische kortademigheid. Door het progressieve karakter van COPD nemen deze klachten steeds verder toe wat tot gevolg heeft dat de kwaliteit van leven sterk achteruit gaat. Om deze achteruitgang een halt toe te roepen heeft u de mogelijkheid bij het ESP centrum het COPD trainingsprogramma te volgen.

De COPD groepen zijn op

 • maandag 11:30- 12:30 uur
 • maandag 14:00- 15:00 uur
 • donderdag 14:30 – 15:30 uur

Oncologie

Bewegen voor oncologiepatiënten vraagt om specialistische begeleiding. Door de aandoening en de behandeling die oncologie patiënten ondergaan kunnen een breed spectrum aan lichamelijke gevolgen ontstaan. Gevolgen kunnen onder andere zijn spanningsklachten, ademhalingsproblemen, vermoeidheid en een teruglopende conditie.

Naast de fysieke begeleiding biedt de groepstraining ook mentale ondersteuning bij het omgaan met de ziekte. Met andere woorden: zet samen met lotgenoten het leven weer in beweging. In eigen tempo, op eigen kracht.

De oncologie groepen zijn op

 • dinsdag 11:00- 12:00 uur
 • vrijdag 11:00-12:00 uur

Fibromyalgie

Als je fibromyalgie hebt ken je het ongemak die dit zich met zich meebrengt. Onderzoek heeft aangetoond dat training de energie verhoogt, vermoeidheid vermindert en de slaap verbetert. Onze medisch fitness instructeur zal deze groep begeleiden en zo geleidelijk de intensiteit en belasting per persoon opbouwen.

De fibromyalgie groepen zijn op

 • woensdag 15:30 – 16:30 uur
 • vrijdag 16:30 -17:30 uur

Rug

Lage rugklachten komen enorm veel voor en zijn ontzettend vervelend. Ze kunnen u behoorlijk beperken in uw dagelijks leven. Veel mensen lopen te lang door met lage rugklachten waardoor ze veel onnodige pijn ervaren. Oefentherapie is een bewezen effectieve behandeling  om lage rugpijn te verminderen en de functionele beperkingen  te verbeteren. Bij deze groepstraining ligt de nadruk op het trainen van de globale en lokale spieren rondom de rug.

De rug groepen zijn op

 • woensdag 10:00- 11:00 uur
 • vrijdag 15:30 -16:30 uur

Afslanken

Het afslanktraject is voor iedereen graag op een gezonde en duurzame manier wat kilo’s kwijt wilt raken. De begeleiding is er vooral op gericht om u inzicht te geven in uw leefstijl en hier samen een plan voor te maken. Het traject duurt 12 weken waarbij er  naast de groepstrainingen ook een uitgebreide voedingsbegeleiding gegeven wordt. Hierbij wordt er samen met onze leefstijlcoach een persoonlijk voedingsplan gemaakt en is er een wekelijks weeg- en evaluatiemoment.

De afslankgroepen zijn op

 • maandag 18:30 -19:30 uur
 • woensdag 19:00- 20:00 uur