Zwangerfit

Wil je graag tijdens de zwangerschap actief blijven bewegen en je goed voorbereiden op de bevalling, dan kun je bij ons deelnemen aan het ZwangerFit programma! Door het volgen van een ZwangerFit cursus krijg je een betere fitheid en minder klachten en complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling.

Je mag starten vanaf 12 weken zwangerschap met de cursus ZwangerFit. Een groot voordeel van vroegtijdig starten met sporten is dat de spierkracht langer behouden blijft en er al preventief getraind kan worden met de bekken- en bekkenbodemspieren. Het actieve gedeelte van de cursus is afgestemd op de zwangere vrouw, waarbij zowel spierversterkende als conditie verhogende oefeningen aan bod komen. Naast het actieve gedeelte is er ruimte voor stukje theorie. Hierbij gaan we in op de ademhalingstechnieken, het puffen, houdingen tijdens de bevalling en geven we uitleg over de bevalling zelf.
De cursus wordt gegeven door fysiotherapeute Nicole Hendriks op dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur en start bij voldoende deelname.

Kosten:
€100,- voor een 10 rittenkaart. Deze 10 rittenkaart is 12 weken geldig.
Mogelijk wordt een gedeelte van de cursus door de zorgverzekeraar vergoed.